Warta Industri

Cara nyetel kondhisi pangolahan panggilingan CNC - Tingkat pakan, ambane potongan

2021-03-01
Kacepetan feed

Kacepetan feed is another equally important factor that determines the safe and efficient processing of machine tools. It refers to the relative travel speed between the work piece material and the tool. 

Kanggo pemotong panggilingan multi-untu, amarga saben untu melu kerja pemotongan, kekandelan potongan sing bakal diproses gumantung saka kacepetan pakan. Kekandelan nglereni bakal mengaruhi umur panggunaan pemotong panggilingan, lan tarif pakan sing gedhe banget bakal nyebabake ujung pemotongan utawa alat kasebut rusak.

Vf = Fz * Z * N

Kecepatan feed Vf, unit mm / min Fz feed saben untu, unit mm / rZ jumlah untu alat N kacepetan alat, unit r / min

Bisa dingerteni saka formula ing ndhuwur, kita mung kudu ngerti jumlah feed (jumlah nglereni) saben untu lan kacepetan spindle kanggo ngerti kacepetan feed. Kanthi tembung liyane, ngerti jumlah feed lan kacepetan feed saben untu, kacepetan spindle bisa diitung.

Contone, tingkat pakan pemotong panggilingan baja kanthi kecepatan tinggi, nalika diameter alat 6 mm, tingkat pakan saben untu: aluminium 0,051; tembaga 0,051; wesi cor 0,025; stainless steel 0,025

Ambane saka Motong
Faktor kaping telu sing kudu dipikirake nalika mesin yaiku ambane potongan. Iki diwatesi dening faktor kayata jumlah potongan bahan benda kerja, tenaga spindle alat mesin, alat pemotong lan kaku alat mesin kasebut.

Umume, ambane nglereni pabrik pungkasan nglereni baja ora kudu ngluwihi setengah saka diameter alat. Kanggo nglereni logam alus, ambane potongan bisa luwih gedhe. Pabrik pungkasan kudu landhep, lan kudu tetep konsentrik karo pabrik pungkasan nalika digunakake, lan minimalake jumlah ekstensi nalika alat dipasang.

Sadurunge:

Ora Ana News

Sabanjure:

Ora Ana News