Warta Perusahaan

Cara nyetel kahanan pangolahan panggilingan CNC-Kacepetan nglereni panggilingan

2021-03-01
Ing mesin panggilingan CNC, sawise milih alat, umume wong ora ngerti sepira kacepetan pemotongan lan kacepetan sing bisa dipilih, nanging mung liwat eksperimen, yen ora ana masalah khusus, dheweke ngira ora apa-apa. Iki mbebayani banget, lan masalah sing asring kedadeyan yaiku piso kasebut rusak, utawa bahan kasebut dilebur utawa dibakar. Apa ana metode pitungan ilmiah? Wangsulane ya.

Kecepatan nglereni panggilingan nuduhake kacepetan cepet titik sing dipilih ing alat kasebut relatif karo titik sing cocog ing workpiece.

Vc = Ï € DN / 1000
Kecepatan nglereni Vc, unit m / mnt

Kecepatan alat, unit r / mnt

D Diameter pemotong panggilingan, unit mm

Kacepetan nglereni kena pengaruh faktor kayata bahan alat, bahan workpiece, komponen alat mesin kaku lan cairan nglereni. Umume, kacepetan nglereni ngisor asring digunakake kanggo ngolah logam hard utawa mulur, sing kalebu pemotongan kuat. Tujuane yaiku nyuda nyandhang alat lan nambah umur alat.

Kecepatan nglereni sing luwih dhuwur asring digunakake kanggo ngolah bahan alus supaya bisa entuk kualitas pamrosesan permukaan sing luwih apik. Nalika alat diameter cilik digunakake kanggo nglereni mikro ing bahan kerja sing rapuh utawa bagean presisi, bisa uga nggunakake kacepetan nglereni sing luwih dhuwur. Contone, kacepetan panggilingan baja kacepetan dhuwur yaiku 91 ~ 244m / menit kanggo aluminium lan 20 ~ 40m / min kanggo tembaga.

Sabanjure:

Ora Ana News